Поне 27 убити при нова експлозия в центъра на Анкара

Поне 27 убити при нова експлозия в центъра на Анкара

Експлозия разтърси центъра на турската столица Анкара в неделя вечер, има много убити и ранени, предаде Ройтерс, позовавайки се на представител на силите за сигурност. Според телевизия СНН Тюрк убитите са поне 27, а ранените - 75.

След експлозията била чута и стрелба, а много линейки се отправили към района в близост на централния Гювен парк, в съседство с който се намират главният транспортен възел на града и сградата на Министерството на образованието.

Цитиран от Ройтерс очевидец видял издигащия се над това място дим от цели 2,5 километра разстояние.

Според вестник „Хюриет дейли нюз” експлозията е проехтяла в 18.35 ч. местно време. Много автомобили в съседство били в пламъци.

Според частната телевизия НТВ експлозията е предизвикана от натъпкана с взривни вещества кола. Районът е отцепен, а хората са евакуирани заради опасността от втора атака.

Турската телевизия ТРТ съобщи, че експлозията е станала след сблъсък на автомобил с автобус.

Това е третата мощна бомбена атака ударила турската столица от октомври миналата година насам.

При нападение срещу мирен протест край на централната гара на града на 10 октомври 2015-та, за което се смята, че е организирано от „Ислямска държава”, загинаха 103-ма души.

Четири месеца по-късно, на 17 февруари, взрив на кола-бомба, насочен срещу военни превозни средства, загинаха 29-ма, а 81 бяха ранени. Отговорност поеха кюрдски милиции.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Къде му е мястото на Бойко Борисов?