Поне 6,5 млн. лв. иска БТ за фирмите си в Смолян, Кърджали и Гоце Делчев

Определени са финансовите параметри на конкурсите за продажба на дружествата на „Булгартабак холдинг” в Смолян, Кърджали и Гоце Делчев, съобщиха от тютюневата компания в петък.

За дела от 99,66 на сто в „Смолян-БТ” собственикът иска минимална цена от 1,5 млн. лв. Крайният срок за подаване на офертите е 11 май.

От „Кърджали-БТ” ще се продават 90,56 процента, чиято конкурсна цена е поне 2,5 млн. лв. и предложенията на кандидат-купувачите се приемат до 16 май.

Продажбата на акциите на „Булгартабак холдинг” в капитала на “Гоце Делчев-БТ” в размер на 78,27 на сто ще се извърши чрез публично предлагане на Българска фондова борса. Пакетът ще бъде продаден на смесен закрит аукцион, който ще се проведе на 15 май 2007 г. В един лот ще се предложат книжата, чиятоминимална цена е закована на  2,25 млн. лв.

Както и при предишни конкурси, холдингът открива виртуалната информационна зала, която ще бъде достъпна за инвеститорите при определени условия за „Смолян-БТ” – от 11 април, а пет дни по-късно и за „Кърджали-БТ” и „Гоце Делчев-БТ”.

Кандидатите ще имат възможност да посетят желаното от тях дружество и на място.

Споделяне

Още от Бизнес