Поне 70% от скъпите вили са собственост на фирми

Поне 70% от скъпите вили са собственост на фирми
Над 70% от проверените от данъчните служби луксозни вили са регистрирани на името на фирми, съобщи в четвъртък пред БТВ шефът на Националната агенция по приходите (НАП) Красимир Стефанов.

През последния месец данъчните започнаха кампания по проверка на скъпите къщи в страната, която включваше и огледи с хеликоптер. Целта бе да се установи законността на постройките и да се накарат собствениците да си платят задълженията към фиска.

Стефанов заяви, че тепърва започват проверките, при които ще се установи дали тези имоти се използват за корпоративни и стопански интереси или за жилищни нужди. По думите му данъчните щели да установяват за какво се ползват именията, показани по медиите, включително чрез посещения на място.

Ако се установи, че сградите не се употребяват в съответствие с документацията и че неправомерно са приспадната разходи, ще си ги вземем обратно, заяви Стефанов.

Той съобщи още, че няколко месеца след акциите на МВР, данъчните и митниците, както и след срещата на Бойко Борисов с шефовете на големите производители на алкохол, приходите от акцизи са скочили с над 30%.

 

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?