Поне 87 войници убити за ден в Сирия

Поне 87 сирийски войници са били убити при вчерашните боеве в страната - най-много за един ден от избухването на въоръжения конфликт, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от Франс прес.

Големият брой загинали войници свидетелства за интензивността на сраженията, каза Рами Абдел Рахман, председател на неправителствената организация, която се позовава на широка мрежа от активисти и медици, съставяйки всекидневни бюлетини за броя на жертвите във войната.

Най-малко 210 души са убити вчера в страната, включително 64-ма бунтовници и 59 цивилни, показват най-новите данни на организацията.

През юни миналата година, четири месеца след началото на бунта, за три дни в окръг Джиср ал Шугур в североизточната провинция Идлиб бяха убити 190 души. Днес по-голямата част от граничната провинция е в ръцете на бунтовниците.

Тридесет и шест от загиналите вчера войници са загинали в  Идлиб, където се водят ожесточени боеве на армията с бунтовници, контролиращи важна отсечка от автомагистралата между Дамаск и Алепо.

Споделяне

Още от Свят