Поправките за Натура 2000 ще се консултират с Брюксел

Ивелина Василева, сн. БГНЕС

Започват незабавни консултации с Европейската комисия за Закона за биоразнообразието, обяви председателят на комисията по околна среда комисия в парламента Ивелина Василева в четвъртък.

Тя обясни, че текстовете, предизвикали недоволствотго на природозащитниците и два национални протеста, ще се обсъждат, за да бъдат синхронизирани с европейското законодателство.

На коалиционен съвет категорично са били отхвърлени предложенията на Валери Симеонов – да бъде изключена научната експертиза при оценяването на щети в защитени територии, съобщи Василева.

"Аз имам ангажимента, възложен ми лично от премиера Борисов, да започнат незабавни консултации с Европейската комисия. Нашите консултации ще имат формата на предварителна процедура на съгласуване на текстовете на законопроекта спрямо изискванията на европейското законодателство. С това искаме да гарантираме пред цялото общество, че ще бъдат подкрепени и приети текстове само и единствено ако те в пълнота съответстват на изискванията на европейското законодателство", заяви Василева, цитирана от БНР.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?