Поправките за Натура 2000 ще се консултират с Брюксел

Ивелина Василева, сн. БГНЕС

Започват незабавни консултации с Европейската комисия за Закона за биоразнообразието, обяви председателят на комисията по околна среда комисия в парламента Ивелина Василева в четвъртък.

Тя обясни, че текстовете, предизвикали недоволствотго на природозащитниците и два национални протеста, ще се обсъждат, за да бъдат синхронизирани с европейското законодателство.

На коалиционен съвет категорично са били отхвърлени предложенията на Валери Симеонов – да бъде изключена научната експертиза при оценяването на щети в защитени територии, съобщи Василева.

"Аз имам ангажимента, възложен ми лично от премиера Борисов, да започнат незабавни консултации с Европейската комисия. Нашите консултации ще имат формата на предварителна процедура на съгласуване на текстовете на законопроекта спрямо изискванията на европейското законодателство. С това искаме да гарантираме пред цялото общество, че ще бъдат подкрепени и приети текстове само и единствено ако те в пълнота съответстват на изискванията на европейското законодателство", заяви Василева, цитирана от БНР.

Споделяне
Още от България