Популярността на Тръмп спада на фона на опасения, свързани с икономиката

Доналд Тръмп

Популярността на американския президент Доналд Тръмп спада на фона на нарастващите опасения във връзка с икономиката, предаде Франс прес.

Агенцията се позовава на публикувано във вторник проучване на вестник "Вашингтон пост" и на телевизия Ей Би Си.

Доброто състояние на американската икономика е един от централните елементи от кампанията за преизбирането на Тръмп за втори президентски мандат догодина.

"Нашата икономика е силна, страната ни е силна, никога не сме били в по-добро състояние", заяви американският президент във видеоклип, публикуван през уикенда в Туитър.

Според проучването на "Вашингтон пост" и Ей Би Си рейтингът на популярност на Тръмп сред американците е спаднал до 38 процента. За сравнение - през юни той е бил 44 процента.

Макар 56 процента от американците да са на мнение, че икономиката е в "отлично" или "добро" състояние, броят им е спаднал в сравнение с миналата година (тогава така са мислили 65 процента). Шест от десет американци смятат, че е "доста вероятно" или "по-скоро вероятно" догодина САЩ да влязат в рецесия.

Четиридесет и три процента от участвалите в проучването американци са на мнение, че именно политиката на Тръмп в сферата на търговията и икономиката е увеличила опасността от рецесия догодина. Само 16 процента смятат, че политиката на Тръмп намалява този риск.

Само 35 процента от американците одобряват действията на Тръмп срещу Китай, а 56 процента не ги одобряват.

Шест от десет американци са изразили опасения, че търговската война с Пекин ще причини покачване на цените на потребителските стоки за домакинствата.

Споделяне

Още от Свят