Поръчка за 1.44 млн. лв. за проект за 17 км път до Северна Македония

Третокласният път на Струмяни трябва да отива до бъдещия граничен пункт, сн. БГНЕС

Пътната агенция обяви обществена поръчка с прогнозна стойност 1.2 млн. лв. без ДДС или 1.44 млн. лв. за проектирането на около 17 км път от  Струмяни до бъдещия граничен пункт "Клепало" със Северна Македония.

Офертите на кандидатите да изработят идеен и технически проект за доизграждане на този участък от третокласния път ще се приемат до 3 август. Трасето ще тръгва от отбивката за с. Колибите до бъдещия граничен контролно-пропускателен пункт.

Обществената поръчка предвижда и изработването на технически проект за рехабилитация на третокласния път в участъка от с. Струмяни до пътния възел при пресичането с магистрала "Струма".

Бъдещият изпълнител ще трябва да извърши геодезически измервания, да представи ситуационно и нивелетно решение на бъдещото трасето, идейни проекти за новите съоръжения, конструктивно обследване на съществуващите съоръжения с проектно решение за извършване на необходимите ремонтно-възстановителни работи, извършване на инженерно-геоложки проучвания и изготвяне на проекта, уточняват от Агенция "Пътна инфраструктура".

Споделяне

Още от Бизнес

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?