Пореден атентат в Пакистан взе най-малко 13 жертви

Най-малко 13 души бяха убити в петък при два самоубийствени атентата в Северозападен Пакистан - срещу сграда на пакистанската служба за сигурност в Пешавар и срещу полицейски участък в гарнизонния град Бану, предаде Франс прес.

Зачестилите атаки на талибаните са в отговор на сухопътната офанзива, предприета преди месец от армията в племенния район Южен Вазиристан в северозападната част на Пакистан.

Рано сутринта в петък кола бомба частично разруши сграда на Междуведомственото разузнавателно управление ИСИ - влиятелната национална разузнавателна служба, подчинена на армията.

Служител на силите за сигурност съобщи, че атентатът е извършен с кола-бомба. Десет души са загинали, а над 80 са ранени, заяви началникът на регионалната полиция Малик Навид.

Малко по-късно втори атентат отне живота на най-малко трима полицаи в участък в Бану. Атентаторът се блъснал с колата си в сградата на участъка, посочи началникът на градската полиция.

В края на октомври над 100 души загинаха при атентат с кола-бомба на оживен пазар в Пешавар. При подобни атаки от средата на октомври, когато армията започна операция срещу талибаните в Южен Вазиристан, са загинали стотици души.

Споделяне

Още от Свят

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?