Пореден дефект на настилката на "Графа"

сн.: Николай Будев

Ремонтът на столичната улица "Граф Игнатиев" отново даде дефект. Плочките в участъка на кръстовището с улица "Иван Шишман" , които бяха ремонтирани преди по-малко от месец, отново се разместиха.

Това доведе до пореден спешен ремонт. Паветата бяха извадени, за да бъдат подменени и наредени отново. 

Снимки на поредния дефект бяха публикувани в социалните мрежи от общинския съветник от "Демократична България" Иво Божков, "Спаси София" и във фейсбук групата "Забелязано в София".

"Видимите резултати в София след 11 години управление на Йорданка Фандъкова. Видима комбинация между посредственост и некадърност, алчност и корупция. Да, точно за корупция става дума. Не може 2020 година в близкия изток хората да строят сгради от 1км, Илон Мъск да праща ракети до Марс, а ние едно трамвайно трасе да не можем изградим като хората. Трамвайно трасе е, бе, по дяволите, не е квантова физика“, написа Божков. 

От "Спаси София" пък подчертаха, че това е поредния ремонт на ремонта на ремонта. "Два месеца след като ремонта на ремонта на ремонта се ремонтираше под зоркото око на командирования на терен заместник кмет по строителството, поредното замазване на катастрофалния ремонт очаквано не сработи и като по часовник “Графа” отново се разпадна. Оказва се, че некачественото изпълнение, слабото проектиране и липсата на контрол няма как да бъдат скрити под замазки или пък с пренареждане на 5 квадрата павенца. И въпреки че провалът е очевиден за всички, управляващите Столичната община не само, че не потърсиха отговорност на никого, ами и упорито търсиха начини да оправдаят изпълнителите на този безобразен ремонт", посочиха от организацията, чийто общински съветник е Борис Бонев.

В началото на март в този участък настилката беше аварийно подменена. Тогава като причина бе посочено, че плочките по ремонтираната с много скандали централна улица са изпочупени и разместени от преминаващите през участъка коли.

През март от общината обясниха, че поставените през миналата година плочки вероятно ще бъдат сменени с по-малки павета, за да не се чупят толкова лесно. Бе обяснено още, че те ще бъдат залепени, а не както при основния ремонт - поставени върху пясъчна настилка.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?