Пореден обвинителен акт срещу прокурор влиза в съда

Пореден прокурор ще заеме мястото на подсъдимия в съдебната зала, след като в петък бе внесен обвинителен акт срещу  Иван Тасков. Прокурорът от Районната прокуратура в София бе спипан през април да шофира 1.48 промила концентрация на алкохол в кръвта. Грозят го до две години затвор.

Полицаите се оплакаха, че са взели пробата с дрегер от Тасков след дълги кандърми, докато той размахвал служебната си карта (явно забравяйки, че магистратите вече не могат да се крият зад имунитета си), заплашвал с уволнения и се заключил в колата си.

Кръвна проба от прокурора не е взимана. Според униформените той отказал да даде такава, а според самия Тасков – дежурната лаборантка в болницата отказала да я вземе.

Случаят с Таков не е прецедент. Преди него в съдебната зала силно почерпена в районната прокуратура в Севлиево се появи Милена Михайлова. В този случай дрегерът отчете 3 промила.

Преди ден стана известно, че бившият районен прокурор на София Славчо Кържев се завръща в “храма на Темида”, но като подсъдим за престъпления по служба, които могат да го “уредят” с килия за 5 години.
Споделяне

Още от България