Пореден протест срещу кабинета пред парламента

Деветият пореден граждански протест пред сградата на парламента събра в сряда малко повече от 50 души, които поискаха незабавна оставка на правителствотото.

Този път полицията не затвори предварително бул. "Цар Освободител”, но протестиращите излязоха на пътното платно и служителите на реда преустановиха движението по булеварда.

Недоволните от управлението на тройната коалиция за пореден път издигнаха плакати "Стига корупция” и "Мафията вън” и призоваха депутатите да излязат при тях за разговор, но нито един народен представител не се отзова на апела им.

Според протестиращите студенти поредният доклад на ЕК, въпреки лъжите на политиците, затвърждава констатациите, че България е страна на корупцията, беззаконието и нарушаването на човешките права. Управляващите крадат нагло от народа и дори се е оказало, че приближени на финансовия министър източват огромни суми, които би трябвало да се ползват за пенсии, детски градини, здравеопазване и заплати, посочиха демонстрантите.

Този път акцията мина без участието на еколози, фермери и животновъди, които, според организаторите от студентската организация СРОКСОС, са заети с обработването на земята и изхранването на населението.

Въпреки рехавото присъствие пред парламента, организаторите се заканиха протестите да продължат всяка сряда, а "следващите покани за среща ще бъдат до "народните" министри и президента".

Споделяне

Още от България