Пореден протест срещу превръщането на "скелет" в Национална детска болница

Сн. БГНЕС

Десетки хора се събраха на протест пред Министерския съвет срещу превръщането на "скелета" на недостроената педиатрия в двора на Александровска болница в Национална педиатрична болница. Това е поредният протест срещу проекта на Министерството на здравеопазването, което въпреки това подписа договор със строителната фирма "Главболгарстрой" за довършването на започната преди десетилетия сграда.

Срещу идеята за дострояването на педиатрията има и петиция, подписана от 18 000 души. Въпреки това Министерският съвет обяви проекта за такъв от национално значение.

Основните аргументи срещу дострояването на "скелета" на педиатрията са, че така няма да бъде направена нито нова, нито истинска детска болница.

"Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев натрапва на обществото недопустим и скъп компромис с детското здравеопазване. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще плати близо 95 млн. лв. публични средства за стар строеж, за да пригоди към него толкова дълго чаканата национална педиатрия", твърдят организаторите на протеста.

Според тях проектът не отговаря на изискванията за модерна медицинска апаратура и модерна медицина, а започнатият преди 40 години строеж няма как да бъде пригоден към изискванията на 21-и век.  

Споделяне

Още по темата

Още от България