Пореден случай на бит лекар в столичната болница "Света Анна"

Пореден случай на бит лекар в столичната болница "Света Анна"

Началникът на Клиниката по реанимация в столичната университетска болница "Света Анна" д-р Димитър Николаков е бил бит в сряда. Ок полицията съобщиха, че са задържали двамата нападатели – на по 29 години. Мъжете са отведени в районното управление и е уведомена Районната прокуратура.

Ръководството на болница "Света Анна" в София съобщи, че единият от нахлулите вчера в реанимацията е от арабски произход с постоянен паспорт от Испания, временно пребиваващ в България.

От болницата твърдят, че двамата мъже не са били роднини на никой от пациентите.

Битият доктор Димитър Николаков разказа пред Нова телевизия, че двамата мъже са нахлули в отделението по реанимация, което е зона със забранен достъп за външни лица.

"При молбата веднага да напусне реанимацията, той оказа съпротива, съответно ми бяха нанесени няколко удара, но аз съм статистика, поредният лекар, върху който е нанесен побой”, заяви Николаков.

"Не бяха нарушени моите права, бяха нарушени моите задължения от една страна и най-вече правата на пациентите. Зад гърба ми имаше 19 пациента. Това са пациенти, които току що са оперирани", каза още лекарят.

Поредното нападение над медик става на фона на исканата от ДПС оставка на здравния министър Петър Москов, който изнесе стряскаща статистика за броя нападенията над медици, повечето от които в ромски квартали. Според ДПС Москов заблуждава общественото мнение.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?