Поредна мощна зимна буря в САЩ

Поредна мощна зимна буря, придружена с обилни снеговалежи и ледени дъждове, връхлетя обширни райони в югоизточната част на САЩ. Над 350 хиляди домакинства останаха без ток, а много пътища станаха непроходими или се превърнаха в пързалки, съобщиха световните агенции.

Най-засегнат е районът около Атланта. Над 175 хиляди потребители там нямат електричество, като някои от тях ще чакат до една седмица, за да бъда възстановено електроподаването.

За едно денонощие в града е паднал над 25 см сняг, което за южния щат е истинско стихийно бедствие. Улиците на Атланта са опустели, автомобилистите не смеят да тръгнат по засипаните със сняг пътища. Местното население от сутринта е опразнило от рафтовете на магазините всички хранителни продукти, защото заради снеговалежите следващото зареждане се очаква най-рано в петък.

Летището в Атланта отмени почти всички 2500 полета /заминаващи и пристигащи/, съобщават местни медии, цитирани от Франс прес. В цялата страна вчера са били отменени над 3000 полета.

Силната буря отне живота на най-малко десет души в югоизточните щати. Трима загинаха, когато линейка, превозваща пациент, се преобърна на заледен път в Карсбад, щата Тексас. Съобщава се за двама загинали при пътни инциденти в щата Мисисипи. Само в Южна Каролина през миналата нощ са подадени 273 сигнала за помощ от бедстващи по пътищата.

Споделяне

Още от Свят