Поредна смъртоносна атака в американско училище

снимка Ню Йорк Таймс

Двама ученици са открили стрелба във вторник в училище в Хайландс Ранч, недалеч от Денвър. Те са убили един ученик, а други седем са били ранени. Нападателите са арестувани. Единият от тях е непълнолетен. Няколко от ранените са приети в критично състояние в местни болници.

Нападението е извършено в Училището за наука, технологии, инженерство и математика. Шерифът казва, че един от простреляните - 18-годишен ученик, е издъхнал на място от раните си. Той не коментира какъв може да е мотивът на нападението. Шерифът каза в кратко интервю за Ройтерс, че двамата арестувани, всеки от тях въоръжен с пистолет, са открили огън в две различни класни стаи.

Полицията е пристигнала две минути след като е получила съобщение за нападението и е задържала заподозрените.

Президентът Доналд Тръмп е бил информиран за нападението в училището в щата Колорадо и е изказал съболезнования, съобщи Белият дом.

В училището учат 1850 ученици от предучилищна възраст до 12 клас. След стрелбата училището е евакуирано и децата са предадени на родителите им. В другите училища в района са засилени мерките за сигурност.

Нападението се случва 20 години след кръвопролитието в училището в Кълъмбайн, което се намира само на 8 км от мястото на сегашната атака. Тогава двама ученици застреляха 13 души и след това се самоубиха, напомня Ройтерс.

Споделяне

Още от Свят