Поредна тежка катастрофа на пътя Русе – Бяла взе жертва

Магистралата Русе - Велико Търново ще се забави заради обжалване на трасето

Сн. бТВ

Тежка катастрофа на пътя Русе – Бяла взе поредната жертва, съобщи МВР.

При удар между турски камион и лек автомобил е загинал 57-годишният шофьор на колата.

Инцидентът е станал малко преди 8:30 часа на втория разклон за град Две могили.

Камионът е пътувал от Турция към Дунав мост за Беларус. Леката кола е излизала от разклона към главния път. Шофьорът не е изчакал тира, който е с предимство, и камионът го е блъснал.

Ударът е бил толкова силен, че двете превозни средства са излетели в крайпътните храсти.Шофьорът на колата е загинал на място.

Междувременно регионалното министерство съобщи, че стартът на новата магистрала от Русе до Велико Търново ще се забави най-малко с половин година. Причината е жалба от жители на село Хотница, които не са доволни с маршрута на трасето. Срещу трасето на бъдещата магистрала се обявиха и жители на Горна Оряховица. Причината е, че градът остава в страни от пътя.

Регионалният министър Николай Нанков е коментирал, че не са верни твърденията, че магистралата ще заобикаля с 30 км и се увеличава пътя между Русе и Велико Търново. Той опровергава и твърденията, че магистралата ще "виси" над село Хотница. "Ще има мостови съоръжения на 250 - 300 метра, както и шумозащитни съоръжения", казва Нанков.

Държавата е поела ангажимент да построи скоростен път от магистралата до Горна Оряховица и летището там, тъй като това ще бъде една от индустриалните зони на Северна България, напомня Нанков. По думите му от техническа гледна точка трасето на бъдещия скоростен път заобикаля със 7 километра града. Този вариант е бил предпочетен, защото е с около 300 млн. лв. по-евтин от т.нар. "син вариант", който преминава почти през центъра на Горна Оряховица, твърди регионалният министър.

Споделяне

Още по темата

Още от България