Поредната демонстрация на крайнодесните в Кемниц приключи без инциденти

Поредната демонстрация на крайнодесните в Кемниц приключи без инциденти

Демонстрацията на около 900 крайнодесни привърженици в източния германски град Кемниц приключи без инциденти, съобщи полицията на провинция Саксония, цитирана от ДПА.

По същото време в четвъртък вечер местни политици се събраха на публичен форум да обсъдят с местни жители насилието в града, след като в неделя 35-германец бе убит с хладно оръжие. Арестувани са двама заподозрени - сириец и иракчанин.

Обстановката на демонстрацията е била напрегната, но не и заплашителна. Предвидени са обаче и нови протести в Кемниц.

Крайнодесните протестираха срещу, според тях, бездействието на полицията към извършвани от мигранти престъпления и критикуваха властите на Саксония.

На политическия публичен форум взе думата премиерът на провинция Саксония Михаел Кречмер. Там присъстваха повечето членове на правителството на тази източна германска провинция.

В. "Велт" съобщи, че иракският имигрант, който е арестуван във връзка с убийството, е кандидатствал за убежище в България преди да дойде в Германия. Съгласно политиката на ЕС той е трябвало да бъде депортиран обратно в България, но това не е било направено, отбелязва Асошиейтед прес.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?