Мъжът, взел заложници в поща край Париж, се предаде

Поредната заложническа криза във Франция приключи без пострадали

Няма връзка с атентатите от миналата седмица, похитителят вероятно е психически неуравновесен

Въоръженият мъж се предава на полицията, след като държа няколко часа заложници в пощата.

Мъжът, който днес по обяд взе заложници в пощенска станция северозападно от Париж, се е предал и няма пострадали при инцидента, каза източник от френската полиция, цитиран от Ройтерс.

Въоръжен мъж държа няколко часа двама души в пощенски клон в предградието Коломб северозападно от Париж. Според полицията не става въпрос за терористичен акт. Случаят няма връзка с ислямистките атентати във френската столица миналата седмица.

Мъжът влязъл в пощата по обяд и някои клиенти успели да избягат. Той се барикадирал вътре с двама заложници.

По първоначални данни на разследването самият похитител повикал полицията като говорел несвързано. Мъжът предупредил, че е тежко въоръжен - с гранати и автомат "Калашников" и поискал линейка.

АФП уточнява, че похитителят е известен на полицията криминално проявен. Според френската телевизия "и-Теле" става дума за психически неуравновесен човек, който няма връзка с тероризма, а "е преживял силно разочарование".

АФП предаде, че двамата заложници са в шок, но не са ранени и че командосите не са щурмували пощата, а нападателят се е предал доброволно.

Днес френската полиция арестува 12 души по подозрение, че се подпомагали извършителите на убийствата от миналата седмица в столицата. Те имали връзки с мъжа, извършил нападението срещу супермаркета за еврейски храни, който твърдеше, че е свързан с "Ислямска държава".

Заподозряните са разпитвани за "възможно предоставяне на материално-техническо обезпечение" на терористите, най-вече автомобили и оръжие.

По-рано в петък Източната гара в Париж бе евакуирана заради два пакета, поставени на релсите в двете посоки. Движението на влаковете бе спряно, а мястото отцепено от полиция.

Източната гара е една от основните железопътни гари в Париж, обслужваща градовете източно от столицата и съседните страни.

След проверка на специализирани полицейски подразделения се оказа, че тревогата е фалшива и малко по-късно гарата отново беше отворена.

Споделяне

Още от Европа