Поредни рокади в ръководството на "София Тех Парк“

София Тех Парк

Шеста за тази година промяна в ръководството на "София Тех Парк" е направено на 12 декември, стана ясно от съобщение на държавното дружество.

Изпълнителен директор на високотехнологичния парк става Иван Симеонов, който влезе в ръководството на компанията през октомври 2016 г., а допреди това беше член на Съвета на директорите на "Държавната консолидационна компания" ЕАД, която притежава 12% от капитала на "София Тех Парк". Симеонов има над 20 години управленски опит на най-високо ниво в международни компании и държавни структури. Бил е консултант в областта на международния бизнес, корпоративното управление, стратегическото планиране, технологичното развитие и пазарното регулиране на различни сектори на икономиката – ИКТ, финанси, туризъм и фармация.

Досегашният директор на "София тех Парк" Елица Караджова, която престоя на поста по-малко от шест месеца, остава в съвета на директорите на дружеството, за да осигури приемственост и безпрепятствено прехвърляне на отговорностите към новия шеф. Промяната става по искане на самата Караджова, която посочила лични причини в молбата за напускане.

В началото на 2016 г. съветът на директорите на парка бе увеличен от трима на петима души и бяха вкарани нови хора, а през март първоначално назначената през 2012 г. шефка на компанията Елица Панайотова бе сменена от назначения от икономическия министър Божидар Лукарски Йолиан Иванов. През юни Караджова стана втори изпълнителен директор на "София Тех Парк", а през октомври Йолиан Иванов бе отстранен и тя остана единствен шеф. Тогава в борда на директорите влезе Иван Симеонов, който сега поема ръководството на компанията. Междувременно са правени още  три рокади чред членовете на директорския съвет.

С еврофиннасиране дружеството се превърна в един от мощните двигатели на иновативните дейности в София и високотехнологичният парк в момента е атрактивна дистинация за стартиращи компании. 

Споделяне

Още от Бизнес

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?