Поредно отлагане на делото за атентата на летище Сарафово

Поредно отлагане на делото за атентата на летище Сарафово

Специализираният наказателен съд не успя да даде ход на делото за атентата на летището в Бургас. Една от причините за това е нередовно призоваване на част от пострадалите израелски граждани и едно от юридическите лица. Отделно българският адвокат на израелците е извел пред съда обективни причини за своето отсъствие и желанието си делото да не започне.

Следващият опит делото да тръгне ще бъде на 18 юли, като заседанието ще се проведе в Окръжен съд - Бургас. Причината е, че тогава близките на пострадалите ще пристигнат в България, за да отдадат своята почит към загиналите при терористичния акт. Докато са в страната ни ще има възможност да бъдат разпитани от съда.

На 18 юли 2012 г. атентатор се взриви до автобус с израелски туристи на паркинга до летището в Бургас. Загинаха петима от тях и шофьорът на автобуса - българският гражданин Мустафа Кьосов.

Задочно подсъдими по делото са Мелиад Фарах - с австралийско и ливанско гражданство и Хасан ел-Хадж Хасан - с канадско и ливанско гражданство.

Бащата на загиналия Мустафа Кьосов е депозирал граждански иск за половин милион лева. Делото обаче се отлага на няколко пъти заради проблеми с призоваването на пострадалите и близките на загиналите от Израел.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?