Поредно показно убийство в София - екзекутиран е сириец

Поредното показно убийство бе извършено миналата вечер в София - пред очите на семейството си е екзекутиран сириецът Локман Ибрахим.

Около 22.30 ч. в понеделник 37-годишният Ибрахим паркирал автомобила си "Ауди А6" до блок 6 в столичния квартал Зона Б-5.. До него се приближил маскиран мъж. Сириецът е прострелян в главата.

След стрелбата нападателят избягал между блоковете. Предполага се, че маскираният убиец стрелял от мотоциклет.

Ибрахим е откаран е в института "Пирогов" от брат си, но е починал на път за болницата.

Пресцентърът на МВР съобщи, че снощното убийство в столицата вероятно е наказателна операция във връзка с провалянето на наркоканали.

Вероятно става въпрос за наркотрафик, сигурно е свързано с последните разкрития на около 90 килограма хероин по Калотина и Връшка чука, съобщи Би Ти Ви.

Убитият е от сирийска фамилия, която отдавна е в България. Всички имат българско гражданство. Под наблюдението на службите са, но не са криминално проявени.

Братът на убития - Базад бил нападнат в близост до същия блок преди година. Краката му са рязани със секира. Тогава той не се е оплакал в полицията, но службите имат своето обяснение за случилото се.

Двамата братя се подозирани в наркотрафик. Смята се, че единият брат е пребит по поръчка на застреляния в края на миналата година в Амстердам Косьо Самоковеца.

Съседите разказаха, че приживе покойните вече Фатик често се отбивал при фамилията. Единият от братята бил в близкото обкръжение на оръжейния търговец, който според МВР се е занимавал и с наркотици.

Главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов обаче отрече пред журналисти убитият да е бил голям наркобос, както и да е бил свързан с Фатик.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: