Поредно удължаване на разследването за сестрите Белнейски

Поредно удължаване на разследването за сестрите Белнейски

След почти година безрезултатно разследване на убийството на двете сестри Беленейски, във вторник срокът бе удължен с нови четири месеца по разпореждане на главния прокурор Борис Велчев. Това съобщи Иван Даскалов, окръжен прокурор на Пазарджик.

Телата на сестрите Росица и Христина бяха открити 31 януари м. г. в местността "Грамадите" между Пещера и Брацигово. Двете момичета - на 15 и 18 години - бяха изнасилени и след това убити. Трагедията предизвика силен обществен отзвук и очевидно се превърна в най-сложния и неразрешим, засега, казус за полицията в Пазарджик.

Първоначално срокът на разследването бе удължен през май м.г., след това в края на май и за последно – през август.

Според окръжния прокурор на Пазарджик, прословутата и дългоочаквана ДНК експертизата, която се извършва във Великобритания, може да даде тласък в разследването. Англичаните обаче избягвали да се обвързват с конкретни срокове.

Още преди да подаде оставка, бившият шеф на местната полиция Жоро Стойцев през юли м.г. уверяваше, че когато пристигнат ДНК експертизите, убийците ще бъдат заловени, но надеждите за разрешаване на случая се бяха изпарили далеч преди това.

Твърди се, че по разкриването на двойното убийство работят най-добрите криминалисти в страната, а оперативната информация редовно се докладва на вътрешния министър Румен Петков и на главния секретар на МВР Илия Илиев. Във вторник прокурор Даскалов изтъкна, че оперативната работа по двойното убийство не е спирала и няма да спре.

За една година по случая били разпитани около 9 000 души.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?