Порой отнесе четиричленно семейство в Хасковско

Остава бедственото положение във видинските общини Чупрене и Ружинци

Сн. Хасково инфо

Кола, с която е пътувало четиричленно семейство, е била отнесена от пороя край хасковското село Винево.

Открити са телата на две жени - майка и дъщеря на 56 и 29 години, в разлива на язовир край селото, като продължава издирването на 56-годишния баща и четигодишното момиченце на младата жена.

Семейството е от Кърджали. Четиримата са били на гости у роднини във Винево и са тръгнали късно към града си с лек автомобил. Тази сутрин колата е била открита празна до мост над реката край селото.

От проливния дъжд мостът бил леко пропаднал. Семейството от Кърджали е преминало през съоръжението, преди то да бъде обозначено с ограничителни ленти. След това на мястото цяла нощ е дежурил полицейски патрул.

Местното издание Rodopi24 съобщи, че младата загинала жена е Ширин Рамаданова, която е била лекар в Кърджали. Открит е и трупът на майка ѝ - Ресмие, която е била учителка в Черноочене. Издирва се баща ѝ и детенцето ѝ. Те са били в селото по тъжен повод – наскоро се самоубил техен близък.

Заради пороите продължава да е бедствено положението и в общините Чупрене и Ружинци, област Видин.

Във видинските села Плешивец и Гюргич дъждът не е спирал. Реката е повишила нивото си, но опасност за хората няма, твърдят от кризисния щаб.

Пътят до язовир Гюргич е недостъпен. Баластрата, която е била изсипана по пътя, за да може да се стигне до язовира и да се изчисти преливника, за да се следи нивото на водата, е отнесена от проливния дъжд.

Тежка е обстановката и в община Георги Дамяново, област Монтана. Там река Огоста само за час е покачила нивото си с близо метър и е отнесла цяла улица в село Говежда. Има залети земеделски земи, но няма опасност за хората.

Проливен дъжд продължава да вали в област Враца. От областния съвет по сигурност заявиха, че въпреки високите нива на реките, опасност от преливане засега няма.

Дъжд с градушка наводни пътищата в област Ловеч. Най-сериозно е положението в Троянско. В село Голяма желязна са залети дворове, земеделски земи и ливади. Залят бе пътят между селата Борима и Старо село. Наводнен бе и главният път София-Варна край село Български извор.

Редица села в община Кърджали също пострадаха от падналите валежи, съобщиха от пресцентъра на общината.

В района на с. Люляково, са наводнени 30 къщи и стопански постройки, дворове и засети площи със зеленчуци.

В критично състояние е и мостът при селото.

Споделяне

Още по темата

Още от България