Порои отново наводниха градове в Южна България

Дъждът завири някои части на София, сн. БГНЕС

Разразилата се буря в късните часове в сряда, на места придружена и със силен вятър, предизвика завирявания в София и наводни улици и къщи в Перник, Пловдив, Пазарджик, Чирпан, Хасково и Димитровград.

От МВР съобщиха за десетки сигнали за наводнени улици, мазета, приземни етажи, както и за паднали дървета. Екипите на пожарната помагат за отводняването им. Няма данни за бедстващи или пострадали хора от бурята.

В София най-силни са били валежите в районите "Кремиковци", "Искър", "Слатина", "Витоша", съобщи Столичната община. Екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" веднага са излезли на терен. Те работят по два сигнала за завиряване в районите "Искър" и "Слатина", както и по сигнали за паднали клони. Заради завиряването на моста при гара Искър временно е бил променен маршрутът на автобуси 8 и 14. Временно е било спряно и трамвайното движение по линия 10 през "Триъгълника" поради аварирал трамвай.

Столичните пожарникари са работили по 15 сигнала до 19:30 часа, съобщи МВР.

Колегите им от Пловдив, Пазарджик и Пещера работят по общо 10 сигнала. Толкова са и сигналите в Чирпан.

След интензивните валежи в Перник в пожарната служба са постъпили към 25 сигнала.

В Хасково и Димитровград, където дъждът е бил придружен със силен вятър, са получени четири сигнала за паднали дървета.

Проливен дъжд падна и в Бургас и наводни пространството около фигурите на пясъчния фестивал, която трябваще да бъде открит в четвътък. Мероприятието обаче обаче се отлага до изсъхването. Самите фигури не са пострадали, съобщиха от общината.

Споделяне

Още от България