Поройни дъждове наводниха селища в Старозагорско, Кърджалийско и Врачанско

Поройни дъждове причиниха наводнения в областите Стара Загора, Кърджали и Враца, съобщиха в понеделник от Гражданска защита. Най-силно е засегната област Стара Загора, където са пострадали 3 селища.

В с. Партизани са наводнени улици, жилищни сгради, стопански постройки и гаражи. От проливните дъждове е придошла река Турийска и е наводнила къщи и дворове в с.Турия. В района на Средна гора реката е покачила нивото си повече от метър и половина и по протежение на коритото са наводнени обширни площи. Няма данни за пострадали хора и животни.

Над 150 л вода на кв.м са се изсипали в с.Гурково, нарушено е асфалтовото покритие на три улици. Пътя до хижа "Елите" е изнесен, блокирани са 4 автомобила. От хижата са евакуирани 18 души.

Получен е сигнал за повишаване нивото на яз."Копринка", община Казанлък, взети са необходимите мерки за изпускане на водата от язовира през преливниците.

В района на с. Широко поле, Кърджалийско три къщи, стопански постройки и джамията са пострадали от обилните дъждове, придружени със силен вятър.

20 къщи във врачанското село Лиляче също са пострадали от пороите, затлачени са мостовете в селото.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?