Поройни дъждове затвориха пътища и наводниха селища

Снимка: бТВ

Проливни дъждове наводниха градове и села, блокираха пътища и причинха спирания на електрозахранването в различни райони на страната в неделя.

Само за 3 часа в Шумен паднаха 60 литра на кв.м дъжд. Силно засегната е и вилната зона Касева чешма в близост до Русе.

Силният порой затрудни движението по пътищата в Североизточна България.

Заради наводнени участъци и паднали дървета временно беше затворена за движение отсечката от пътя София-Варна между Търговище и Шумен. Колите минаваха по обходен маршрут.

Към момента количеството на падналите валежи само за няколко часа е 50 литра на квадратен метър, което 2/3 от средномесечната норма.

Порой наводни десетки къщи и дворове в град Баня, Община Карлово, съобщава Нова телевизия. По думите на кмета са нанесени поражения и върху пътната настилка. Жителите на Баня се справят с подръчни средства – отводняват домовете си с помпи и кофи. Временно са били прекъснати телефонните връзки и токът.

Проливните и продължителни дъждове прекъснаха пътя за три смолянски села - Градът, Ряка и Катраница, съобщи заместник-кметът на Община Смолян инж. Мариана Цекова, цитирана от "Фокус".

Обходният път до трите села е през село Тикале и връзката му с черен път през Градът, оттам за Ряка и Катраница.

Обилен дъжд с градушка се изсипа и в района на Чепеларе и Пампорово. В Смолян пък има прекъсвания на електричеството заради валежите.

Споделяне

Още от България