Порожанов обеща по-високи заплати в агенцията за градушките от юли

Порожанов обеща по-високи заплати в агенцията за градушките от юли

Ангажимент за повишение на заплатите в Агенцията "Борба с градушките" от 1 юли пое земеделският министър Румен Порожанов по време на парламентарния контрол в петък.

Увеличението ще е в рамките на възможностите на закона и предвид статута на служителите, каза той и допълни, че в момента се водят преговорите с двата основни синдиката и ръководството на агенцията.

В момента служителите, които работят на площадките за изстрелване на противоградните ракети получават минималната работна заплата от 460 лева. "Тяхното искане е за 20% увеличение и морално го подкрепям. Само от минималната работна заплата не са достатъчни възможностите за осигуряване на нормален начин на живот за всеки гражданин“, заяви в пленарна зала министърът на земеделието, храните и горите.

"Агенцията има своите проблеми и те не са от вчера. Ежегодно са свързани с осигуряване на ресурс за закупуване на ракети, с осигуряването на възнагражденията на служителите“, посочи Порожанов.

По думите му екипите на агенцията са подсилени и вече не са от по двама служители, а по трима, макар и на допълнителни договори.

Споделяне

Още от България