„Порше БГ” влага над 15 млн. лв. в комплекс на “Фолксваген” в София

Автоцентър за продажби и сервиз на “Фолксваген” за над 15 млн. лв. строи официалният вносител на немската марка автомобили у нас – “Порше БГ”. Комплексът, който ще е най-големият и най-представителен на фирмата в България, ще е готов до края на годината, съобщиха от “Порше БГ” в понеделник.

Той ще е разположен на столичния бул. „Околовръстен път” No 360, преди изхода за автомагистрала „Тракия”. Общата му площ е 38 дка, а застроената - 5 300 кв. м. Комплексът е проектиран е според корпоративния дизайн на “Фолксваген” и най-високите стандарти за топло-, водо- и шумоизолация.

За изложбените автомобили са предвидени 14 места в шоурума, който архитектурно е проектиран като в античността кръгъл пазар. В търговския комплекс ще се предлагат и употребявани автомобили, за които е  предвидена специална зона с 60 места. На обособени външни изложбени площи клиентите ще се запознават с автомобилите от лекотоварната гама на “Фолксваген”.

Магазин за резервни части, както и бутик за сувенири “Фолксваген” ще допълват гамата услуги на автоцентъра. В кафе-бара всеки ще може да наблюдава обслужването на автомобила си.

Автосервизът разполага с 27 работни места за общи, каросерийни и бояджийски ремонти. Всички съоръжения за диагностика и измерване на функционалните показатели на автомобилите, както и високотехнологичното оборудване на сервиза са доставени от сертифицирани от Фолксваген доставчици като Beissbarth, Nussbaum, Wolf, WashTec, Kärcher, Pressol.

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?