"Порше" взривено в Пловдив

Лек автомобил "Порше" е бил взривен на бул. "Дунав" в Пловдив, съобщиха от полицията в петък. Инцидентът е станал в четвъртък вечерта. Бомбата е била поставена в лявата задна част на автомобила.

Според очевидци взривът е бил много силен. Живеещите в района коментираха, че често колата е била паркирана на булеварда.

Колата е лизингова, със софийска регистрация. Причините за взрива се изясняват. Твърди се, че спортната кола е собственост на 39-годишен пазарджишки бизнесмен, който живее в Пловдив, казаха още от полицията. По неофициална информация той се занимава с автомобилизъм и има бизнес с петрол.

Според Нова телевизия собственикът на колата е близък до Георги Славов - Жоро Главата, който неотдавна беше арестуван заради бой в дискотека с гардове на автомобилния състезател Владимир Арабаджиев.

По информация на пловдивския сайт "Под тепето" обаче собственикът на луксозното возило е известен с прякора Гурко. Мъжът бил около 30-годишен, но с посребрени коси, живеел в града отскоро, разказват съседи.

Живеел нашироко, и бил почитател на марката "Порше". Преди спортната кола карал мощен тъмносив всъдеход "Порше Кайен". Според запознати, живее постоянно в София, а под тепетата си наел квартира, за да гастролира в града от време на време.

Гурко имал цех за плодове в района на Пазарджик и зареждал всички хипермаркети с екзотични плодове.

Споделяне

Още от България