Портрет на Макрон стана обект на пародии в социалните мрежи

Официалният портрет на френския президент Еманюел Макрон, който беше представен преди броени дни, моментално стана обект на парадоии в социалните мрежи, отбелязват западни издания.

На официалния портрет Макрон позира в кабинета си с костюм и вратовръзка, подпрял се на бюрото си, а зад него има отворен прозорец, през който се виждат зеленина и небе. От двете страни на прозореца са поставени френското знаме и знамето на ЕС.

На бюрото има часовник, показващ 8.20 ч., два айфона и три книги - "Червено и черно" на Стендал, "Военни мемоари" на генерал Де Гол, "Земни храни" на Андре Жид, превеждана още и като "Храните на земята" или "Плодовете на земята".

В ”Туитър” стана популярен хаштагът #PoseTonMacron, с който бяха споделени стотици колажи и смешни съпоставки.

Сред най-интересните пародии на официалния портрет са такива, на които лицето на Макрон е заменено с това на друг френски политик или друга видна личност, като например социалиста Беноа Амон или бившият френски национал и настоящ треньор Зинедин Зидан.

На една от пародиите през отворения прозорец зад Макрон наднича бившият социалист Манюел Валс, който неотдавна напусна Социалистическата партия, за да се присъедини към парламентарната група на движението на Макрон.

В друга пародия Макрон се е облегнал не на своето бюро, а на това на съоснователя на Национален фронт Жан-Мари Льо Пен. Пародията е озаглавена "В кабинета на чичо Жан-Мари".

Някои от пародиите са смесица от официалната снимка известни шедьоври на изкуството или филмови плакати, като например "Матрицата" или "Семейство Флинстоун".

В една от тях Макрон позира на фона на "Тайната вечеря" на Леонардо. В друга е вкаран в емблематичната сцена, увековечена в афиша на филма "Титаник", в която Кейт Уинслет е разперила широко ръце на носа на кораба сякаш ще полети, Леонардо Ди Каприо я подкрепя. В пародията, вместо Кейт Уинслет, в обятията на Леонардо Ди Каприо е Макрон.

В други пародийни версии на официалната снимка Макрон е на фона на хора по бански на плажа, насред футболни съдии на футболно игрище, пред бара в нощен клуб, или пък държи щанги във фитнес зала или чадър на фона на разразила се буря.

В трети пародии той е в компанията на Уил Смит в кадър от "Мъже в черно" или е представен като джедай от "Междузвездни войни".

Споделяне

Още от Общество

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?