Португалия срещу Швеция в най-интересния бараж за световното по футбол

Сн. БГНЕС

Португалия-Швеция ще е безспорно най-интересният от баражите, които ще излъчат последните четирима европейски участника в световното първенство по футбол в Бразилия догодина.

В предстоящите на 15 и 19 ноември мачове ще участват най-добрите, класирали се на второ място, отбори от квалификационните групи на нашия континент. Двойките бяха определени чрез жребий, провел се в понеделник в Цюрих.

Предварително осемте отбора бяха разделени в две урни според мястото си в световната ранглиста, като в първата - по-силната група, попаднаха Португалия, Гърция, Хърватия и Украйна.

Така жребият определи, че воденият от Кристиано Роналдо отбор на Португалия ще се изправи срещу водения от Златан Ибрахимович шведски тим. Португалия остана на второ място в групата на Русия, докато шведите завършиха след Германия.

Другата изтеглена двойка е Украйна – Франция. Само една точка по-малко в ранглистата изпрати французите в урната с непоставените отбори, но пък те имат впечатляващ актив в досегашните си мачове срещу Украйна. Украинците досега са участвали четири пъти в подобни баражи, но никога след тях не са успявали да се класират на големи първенства.

В другите две дойки се срещат Гърция и Румъния, Хърватия и Исландия.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Къде му е мястото на Бойко Борисов?