Португалската полиция не може да открие изчезналата Мадлин

Португалската полиция не може да открие изчезналата Мадлин

Португалските следователи признаха за първи път, че може би никога няма да решат случая с изчезването на четиригодишното британско момиченце Мадлин Маккан. Те бяха разкритикувани за опита им да прехвърлят вината върху родителите на детето, съобщава електронното издание на “Дейли телеграф” в понеделник.

Детето изчезна на 3 май т.г. близо до хотел в Прая да Луз.

Родителите на детето не губят надежда, че Мадлин може да бъде открита и за целта е създаден сайта www.findmadeleine.com, на който може да намерите информация за страните, включени в издирването и подробности по случая. България все още не фигурира сред страните, оказващи съдействие, но ако български граждани в България или по света имат някакви сведения, които могат да подпомогнат издирването, нека да се свържат с родителите.

Говорителят на португалската полиция Олегарио Соуса заяви, че разследването било “фатално затруднено”, тъй като са били унищожени много улики в минутите след отвличането на 4-годишното момиче. Разкрито бе, че повече от 20 души – родителите, техни приятели, други туристи и персонал от комплекса - са влезли в апартамента на семейство Маккан в Алгарве преди да дойде полицията.

Соуса уточни, че в обстановката на така създалата се паника мястото на престъплението е било “замърсено” от хора, пипащи мебели и отварящи и затварящи врати и прозорци.

Близки на родителите обаче казаха, че коментарите на висшия полицай са “безчувствени и безполезни” и допълниха: “Разбира се, че родителите ще претърсят апартамента. Ако ви изчезне детето, вие търсите под леглата, в гардеробите, зад вратите, навсякъде”.

В петък, когато се навършват 50 дни от изчезването на Мадлин, семейство  Маккан смятат да пуснат 50 балона от 50 държави по света.

Сред страните, които ще вземат участие в акцията, са Германия, Франция, Австралия, Обединените арабски емирства, Канада, САЩ и Салвадор.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?