Пощенска банка ще издава вече кредитните карти Euroline

Пощенска банка придоби картовия бизнес на Бългериън Ритейл Сървисиз (БРС), която е издател на кредитната карта Euroline, съобщиха в сряда от банката.

Сделката приключи на 26 март и от тази дата Пощенска банка стана правоприемник на БРС по всички договори с притежателите на кредитна карта Euroline и всички търговци, приемащи плащания с картата, които са в сила в деня на прехвърлянето, уточниха от банката.

Главният изпълнителен директор на Пощенска банка Антъни Хасиотис обясни, че прехвърлянето няма да доведе до никаква промяна за притежателите на карти Euroline по отношение на използването на картите им. Те ще могат да правят покупки в мрежата от търговски обекти, приемащи Eurolinе, както и да теглят пари в брой и да правят плащания в клоновете на Пощенска банка и офисите Euroline Open 24 по вече познатия начин.

Всички картодържатели ще получат бърз достъп и преференциални условия за редица продукти, предлагани от банката, допълни Хасиотис.

Euroline кредитна карта се издава от началото на 2003 г. Към момента тя е водещ продукт на българския пазар с над 180 000 издадени карти, които се приемат в над 3500 търговски обекта в цялата страна.

Пощенска банка и БРС са част от EFG Eurobank Ergasias (Гърция). Основен акционер в EFG Eurobank Ergasias  с 41% е EFG Group. Останалите дялове са разпределени между 330 000 частни и институционални акционери. EFG Eurobank Ergasias е и основен акционер в Banc Post (Румъния) и EFG Eurobank AD Beograd (Сърбия).

Споделяне

Още от Бизнес