Пощенската палата в София се преустройва заради евроофис

Пощенската палата в София се преустройва заради евроофис

Министерството на транспорта ще направи преустройство на последния етаж на сградата на Централна поща в София за близо 3 млн. лв. за нуждите на дирекция "Координация на програми и проекти" по оперативна програма "Транспорт", става ясно от регистъра на обществените поръчки.

 

Преустройството ще обхване по-голямата част от четвъртия етаж на Пощенска палата на ул. "Гурко" 6 и то трябва да се превърне в отворено офис пространство с леки стъклени прегради. Там ще се нанесе евродирекцията, която трябва да съхранява досиетата на проектите по оперативната програма.

 

Сградата е паметник на културата от 1988 г. и заради това е недопустима намесата по фасадата, височината и застроената площ на сградата, е посочено в обявлението. Разрешено е премахването само на неносещи преградни зидове, етернитови плоскости и ламарината по наклонените фасадни повърхнини. Ще се подмени дограмата и две асансьорни уредби. Инсталациите трябва да бъдат скрити в окачения таван по метални скари.

 

Прогнозната стойност на поръчката е 2.8 млн. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение една година. Средствата са осигурени от техническата помощ на оперативна програма "Транспорт".

 

Крайният срок за подаване на офертите е 7 октомври 2013 г. Бъдещият изпълнител ще бъде избран по най-ниската цена.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?