Пощите започват да продават билети за градския транспорт в София

Сн. БГНЕС

В клоновете на Български пощи от 1 юли ще се продават билети за пътуване с градския транспорт на София, както и талони за паркиране в синя и зелена зона, съобщиха във вторник от общинското дружество "Център за градска мобилност" (ЦГМ).

В 114-те пощенски клона в София ще могат да се купят еднократни билети за пътуване, еднодневни карти за цялата мрежа, както и талони за 10 пътувания.

От понеделник, 29 юни, превозни документи и за наземния транспорт се продават на касите на метростанциите. До дни се очаква да се финализира договорът за продажба на карти за градския транспорт и в 117-те тото пункта в София.

Заради забраната да се продават билети от шофьорите на превозните средства, наложена заради разпространението на коронавируса, контрольорите на ЦГМ продължават да продават и билети от 1.60 лева в превозните средства. "Работят и 65-те бюра за продажба на превозни документи на ЦГМ, част от които са с удължено работно време, както и нашите партньори от 207 търговски обекта из целия град. Крайградските зони се обслужват от мобилните ни екипи", обясниха от ЦГМ.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?