Посланичката на САЩ в ООН: Не можем да се доверим на Русия

Посланичката на САЩ в ООН: Не можем да се доверим на Русия

Не трябва да се отнасяме лекомислено към заплахите, произтичащи от Русия, заяви в своето първо интервю новият постоянен представител на САЩ в ООН Ники Хейли, назначена на поста от администрацията на Доналд Тръмп.

"Приемете това сериозно. Ние не можем да се доверим Русия. Не бива никога да се доверяваме на Русия", каза тя в ефира на "Ен Би Си", коментирайки въпрос на водещия за повдигнатите обвинения към сътрудници на руските спецслужби и наети от тях хакери за кибератаки срещу интернет портала Yahoo, при които са задигнати данните на близо 500 млн. потребители.

Така Хейли зае далеч по-твърда позиция спрямо Москва отколкото президентът Тръмп, който не спира да повтаря, че неговата администрация ще успее да подобри отношенията с Русия, за разлика от тази на предшественика му Обама.

В началото на февруари Ники Хейли заяви, че наложените на Русия санкции ще останат в сила дотогава, докато Крим не бъде върнат на Украйна, а Русия не изпълни изцяло Минските договорености.

Хейли бе утвърдена за постоянен представител на САЩ в ООН през януари.

44-годишната Ники Хейли е родена в семейство на индийски имигранти -сикхи, член е на Републиканската партия и е най-младият губернатор на щат в Америка. По време на предизборната кампания тя призна, че не е привърженичка на Тръмп – на първичните избори тя първоначално подкрепяше Марко Рубио, а след това сенатор Тед Круз.

Споделяне

Още от Свят