Посланичката на САЩ в ООН: Русия е "проблем" за Тръмп

Ники Хейли

Президентът на САЩ Доналд Тръмп гледа на Русия като на проблем. Това става ясно от вчерашни изявления на посланичката на САЩ в ООН Ники Хейли, съобщи Франс прес.

"Критикувала съм Русия повече пъти, отколкото мога да преброя, защото ако те правят нещо, което не ни харесва, ще им го казваме", каза четирийсетгодишната консерваторка на международен женски форум в Ню Йорк.

"Те направиха разни неща с Крим и Украйна . . . а сега се опитват да разпънат чадър над Башар Асад. Това са неща, които няма как да подминем", заяви тя.

"Имах разговори с президента, по време на които той каза, че смята, че Русия е проблем", добави Хейли.

При все че президентът на САЩ неведнъж е изразявал възхищение и "уважение" към своя руски колега Владимир Путин, Ники Хейли е критикувала Москва и преди.

През последния уикенд например тя увери, че действията на Москва срещу Киев и евентуалната руска намеса в американската изборна кампания може при нужда да бъдат наказани, посочва АФП.

На 11 и 12 април Тилърсън ще разговаря в Москва с руския министър на външните работи Сергей Лавров.

Доналд Тръмп нарече нападението, приписвано на режима в Дамаск, публично оскърбление към човечеството и заплаши да премине към действия в Сирия, добавя АФП.

Споделяне

Още от Свят