Посланик Филип Отие: Начинът, по който бе издигнат Пеевски, буди учудване

Посланик Филип Отие. Сн. БГНЕС

Посланикът на Франция Филип Отие изрази учудване от начина, по който се е извършил изборът на Пеевски за председател на ДАНС. Пред Mediapool посланик Отие коментира:

"Няма по-сериозно предизвикателство за България и за мястото ѝ в Европейския съюз от това да подобри състоянието на правото и на постиженията в областта на борбата с корупцията и организираната престъпност. Това е в интерес на българските граждани, на европейските партньори на България и на Европейския съюз като цяло", припомни посланикът.

"Нашето двустранно сътрудничество срещу организираната престъпност досега бе повод за истинско задоволство за френската страна. Надяваме се да запазим доброто равнище на сътрудничество", продължи той.

След което напомни, че "постът на председател на ДАНС изисква той да се заеме от високо компетентна личност, мотивирана от националния интерес и от грижата за общата сигурност на България и на европейските партньори".

След което определи като "будещ учудване" начинът, по който е била издигната днешната номинация на поста председател на ДАНС.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?