Посланик Херо Мустафа: Справедливостта трябва да надделее над омразата и хаоса

Херо Мустафа

Смъртта на Джордж Флойд в Минеаполис беше трагедия и ние споделяме чувството на тъга и мъка, които изпитват редица хора в Съединените щати и по света. Всеки човек има право да се отнасят към него с достойнство и да бъде в безопасност по нашите градски улици. Това се казва в позиция на посланик Херо Мустафа за гражданските протести в САЩ, които избухнаха след убийството на чернокожия Джордж Флойд при полицейски арест.

"Трябва да започнем открита дискусия, да се поучим от грешките си и да засилим ангажимента си към нашите основни ценности, включително равни права и върховенство на закона. Както казаха редица американски официални лица, сега трябва да удвоим усилията си, за да гарантираме, че раните ще започнат да заздравяват и че справедливостта ще надделее над омразата и хаоса", посочва Мустафа. 

"Чрез открит диалог и дебат можем да работим за преодоляване на дискриминацията и разделението и да гарантираме, че всички граждани могат да се ползват от правата, които заслужават", добавя посланик Херо Мустафа.

Споделяне

Още от България