Посланикът на Холандия баронеса ван Линден получи орден “Стара планина”

Президентът Георги Първанов награди в петък с орден "Стара планина"  - първа степен посланика на Холандия у нас баронеса Хенриет ван  Линден, преди тя окончателно да отпътува от България. 

Държавният глава благодари за активната подкрепа на Холандия за усилията на България за членство в ЕС. Иска ми се да вярвам, че това позитивно отношение към България и към идеята за разширяването на ЕС ще се запази и в следващите месеци и години и ще се реализира с една относително бърза ратификация на Договора за присъединяване, каза президентът.

В отговор посланик ван Линден изтъкна, че в годините на мандата ѝ България е осъществила тежки и сериозни реформи, които Холандия подкрепяше. Тя изрази увереност, че ще бъдат извършени успешно и останалите трудни реформи, свързани с членството в ЕС.

Баронеса Хенриет ван Линден, чиято страна втората половина на миналата година председателстваше ЕС, не спестяваше критиките и забележките на европейските ни партньори за областите, които България трудно или почти не реформира, и особено за липсата на съдебна реформа.

Още от България

Как оценявате присъдите по делото "Иванчева"?