Посланикът на САЩ поздрави властите за операция "Октопод”

Посланикът на САЩ поздрави властите за операция "Октопод”
Посланикът на САЩ Джеймс Б. Уорлик приветства арестите, извършени от българските власти в рамките на операция "Октопод”.

"САЩ поздравяват правоохранителните служби за смелите и професионални действия в задържането на някои от най-известните в България лица, заподозрени в криминална дейност”, посочва Уорлик, цитиран в съобщение на посолството.

Той отбеляза, че за координацията на тази операция са допринесли доброто ръководство и подкрепата от страна на премиера Бойко Борисов, министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и висшия състав на техните институции.

Това е важна стъпка в дългата серия от мерки, които българските власти трябва да предприемат, за да се справят с основните проблеми, пораждани от криминалната дейност в тази страна. Българските граждани ще наблюдават много внимателно следващите стъпки, за да бъдат сигурни, че справедливостта възтържествува и се предприемат необходимите законови действия по този случай, казва посланик Уорлик.

Прекратяването на усещането за безнаказаност, като се прочистят улиците от криминални лица, е в основата на установяването на върховенство на закона. Сега българската прокуратура и съдът имат възможност да допринесат съществено за сигурността и безопасността на хората в България, посочва в заключение посланикът на САЩ.

Споделяне

Още по темата

Още от България