Последен шанс! София обяви 1891 свободни места за детска градина

Отделно има още 637 свободни места за деца с хронични заболявания и специални потребности

Последен шанс! София обяви 1891 свободни места за детска градина

София обяви 1891 допълнителни свободни места в самостоятелните детски ясли, детски градини и подготвителните групи в училищата. Това обяви в понеделник заместник-кметът на София по образование и култура Мирослав Боршош.

Класирането ще е на 28 август, съобщават от Столичната община. В столицата не достигат над 10 000 места за детска градина, като през лятото този факт стана повод за протести с искане на оставката на кмета Йорданка Фандъкова.

Допълнителните свободни места са обявени за кандидатстване по общ ред на база на незаетите места, предназначени за деца със специални образователни потребности и хронични заболявания.

Всички свободни места са видими в профилите на съответните детски заведения и училища.

За децата със специални образователни потребности и хронични заболявания са предвидени и оставени 637 свободни места, които са различни от споменатите 1891.

Родителите имат възможност да направят своите кандидатури до 18.00 ч. на 27 август по електронен път чрез Информационна система за обслужване на детските заведения, подготвителните групи и първи клас в училищата https://kg.sofia.bg/#/home.

В момента в София се изграждат 12 нови сгради на детски градини. Строителството на седем от тях трябва да приключи през октомври, добавят от общината.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?