Последен топъл ден за седмицата, след това захлаждане

11 от станциите в страната отчитат замърсяване в ниските атмосферни слоеве в четвъртък сутрин

Сн. Архив

Четвъртък е последният топъл ден за тази седмица с температури от 9 до 14 градуса.

От петък започва захлаждане на времето, като най-студено ще е в неделя, когато термометрите ще паднат до минус 8 градуса. Това показва прогнозата на Националния институт по метрология и хидрология.

В четвъртък сутрин 11 от станциите в страната отчитат замърсяване на въздуха в ниските атмосферни слоеве, съобщи Нова телевизия.

В Русе, Горна Оряховица и Пловдив стойностите са най-значителни, но само в Русе превишаването на допустимите нива е почти 3 пъти над нормите. Динамичното време в следващите дни ще изчисти атмосферата от замърсители.

Захлаждането на времето ще започне още в петък с преминаването на атлантически циклон от север на юг. Дневните температури ще паднат, а вятърът ще се усили с пориви до 70-80 км/ч в Източна България.

Ще завали дъжд, който с падането на градусите ще преминава в сняг. През нощта срещу събота и до обяд в първия ден от уикенда ще вали сняг. Снежната покривка в равнинните райони ще е между 5 и 10 см, а в планините – до 15-20 см. Още в ранния следобед в събота обаче валежите ще спират.

Дневните температури ще паднат до минус 2 градуса в събота, а в неделя сутринта в Западна България термометрите ще показват стойности до минус 10, минус 12 градуса.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?