Последни приготовления за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл

Последни приготовления за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл

Във Великобритания вървят последните приготовления за сватбата на 33-годишния принц Хари и 36-годишната американска актриса Меган Маркъл, която ще се състои в събота. Предсватбената треска е обзела не само британците – световните медии дни наред се надпреварват да предават всевъзможни новини за всяка подробност от кралското тържество. Британската обществена медия Би Би Си, която не беше изключение от тази тенденция, в петък излезе и с алтернативни предложения към хората, на които не им пука за сватбата, с какви други забавления да си уплътнят съботния следобед.

В същото време интересуващите се от голямото събитие научиха, че в петък майката на невестата – афроамериканката Дориа Регланд – се е срещнала за пръв път с кралица Елизабет в Уиндзорския замък в присъствието на своята дъщеря и бъдещия зет.

По-рано майката на Метан се е запознала с бъдещия си сват и пръв престолонаследник принц Чарлз, както и с принц Уилям, брат на младоженеца и негов кум.

След известна несигурност, в петък се разбра, че принц Чарлз ще заведе булката до сватбения олтар, тъй като бащата на Меган няма да присъства на сватбата.

В четвъртък Меган Маркъл разпространи изявление, в което потвърди, че баща ѝ Томас Маркъл няма да дойде на сватбата, но изрази надежда, че медиите няма да го безпокоят и ще му дадат възможност да се възстановява след претърпяна сърдечна операция.

В началото на май той получи важна роля в сватбената церемония - да отведе дъщеря си до олтара.

Впоследствие обаче се разрази скандал с папаршки снимки, на които Томас Маркъл се съгласил срещу 100 000 долара. Заради създалата се ситуация той реши да се откаже от участието си в церемонията, като заяви , че не иска повече да "излага и притеснява" дъщеря си.

Междувременно станаха известни подробностите как ще изглежда сватбената торта. Сладкарката Клеър Птек каза, че тортата ще бъде поднесена по нетрадиционен начин - като специално подготвена "инсталация". Тя ще бъде поднесена на 600-те гости след венчавката по време на дневния прием, който ще се състои в Уиндзорския замък.

Клеър Птек, която е собственичка на сладкарската къща Violet Bakery в лондонския Ист Енд, описа изделието си като "неголямо отклонение от традицията". Тя е приготвяла тортата в продължение на пет дни с помощта на шестима човека в кухнята на Бъкингамския дворец. За направата са използвани около 200 италиански лимона от Амалфи, а също и 10 бутилки сок от бъз от кралския двор в Сандрингъм.

Резервна торта няма, в случай, че основната не се получи, каза сладкарката и поясни: Това е просто торта, не може да не се получи.

В Уиндзор вече пристигнаха и други членове на кралското семейство, включително принц Уилям и съпругата му Кейт с децата, както и принц Чарз и съпругата му Камила.

Преди ден майката на булката се запозна в Уиндзорския замък с Уилям и Кейт и двете им по-големи деца принц Джордж и принцеса Шарлот.

Принц Уилям ще кумува на брат си. Меган ще има 10 млади шаферки и пажове, като всички те още не са навършили 8 години. Тя реши да не посочва главна шаферка, тъй като не иска да избира измежду тях.

Кралският монетен двор във Великобритания вече продава три варианта на паметна монета за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл с номинал пет британски лири.

Според консултантска компания сватбата ще донесе на британската икономика един милиард паунда. Феновете на кралското семейство могат да се сдобият с всякакви сувенири и стоки в магазините в британския град Уиндзор, където двойката ще се ожени в събота.

Край древните каменни стани на Уиндзорския замък, който е дом на английското кралско семейство от около 1000 години, вече къмпингуват фенове на новобрачната двойка, смесени с туристи, както и многобройни телевизионни екипи. Мястото е украсено с британски и американски флагове.


Хари ще се ожени за звездата от телевизионната драма "Костюмари" (Suits) в църквата "Сейнт Джордж", построена през ХV век. След това новобрачната двойка ще напусне Уиндзор с карета, теглена от коне.

Споделяне

Още от Общество