Последни съкращения в "Стомана ";",N

В "Стомана Индъстри" се правят последните масови съкращения, съобщи Антон Петров, представител на мажоритарния собственик "Виохалко", цитиран от БТА. Преди два дни гръцката компания е уведомила общинските власти в Перник за предстоящо намаляване на персонала в металургичното дружество с още 350 души. Всеки съкратен ще получи обезщетение от шест брутни работни заплати.

През пролетта от "Стомана" бяха освободени 200 човека. С новите съкращения броят ще достигне 550, както е поетият ни ангажимент по приватизационния договор, уточниха от "Виохалко". Новите съкращения ще бъдат извършени в началото на следващата година и ще засегнат всички поделения в дружеството.

От "Вихалко" декларираха, че на работа щели да останат най-добрите и най-висококвалифицирани работници и служители. Поехме пътя на модернизация, преструктуриране на персонала и растящо заплащане, обявиха от ръководството на гръцката компания.

Всички жалби на потърпевши металурзи ще се разглеждат от арбитражна комисия, в която влизат трима представители на ръководството на дружеството и още трима на синдикатите. Тя има право на последна инстанция, съгласно колективния трудов договор.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?