Последните дипломатически назначения ще бъдат преразгледани

Назначенията на дипломати, извършени в последните дни от мандата на предишния кабинет, ще бъдат преразгледани. Всяка кандидатура ще бъде гледана отделно, за да се прецени нейната целесъобразност, заяви в сряда външният министър Румяна Желева преди първото заседание на новото правителство.

Ще бъдем достатъчно гъвкави и достатъчно коректни същевременно, защото има очакване в обществото неща, които бяха дразнещи и направени неетично, да бъдат санкционирани, каза тя.

Желева съобщи, че Марин Райков ще е един от бъдещите зам.-министри. Райков заемаше тази длъжност при правителството на ОДС. След като приключи мандата му на посланик във Франция остана в МВнР на по-нисък пост, а от две години работи за ГЕРБ.

Желева каза още, че се търси оптимизиране на съществуващата мрежа на българските задгранични представителства, но не конкретизира кои от тях могат да бъдат закрити. Кабинетът ще разгледа предложение за оптимизиране на разходите в посолствата, започнато от Ивайло Калфин.

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова заяви в отговор на въпрос, че още не може да се говори за злоупотреби с еврофондовете в МОСВ, но вече е ясно, че пари са получили проекти, които не са приоритетни.

Споделяне

Още по темата

Още от България