Последният участък на магистрала "Тракия" може да бъде пуснат от 1 юли

Последният участък от автомагистрала "Тракия" ще бъде завършен до края на юни и може да бъде отворен за движение от 1 юли. Това заяви в неделя при последната си инспекция на пътното трасе вицепремиерът и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева.

Според нея предишните проблеми с недостига на пътностроителна техника и на инертни материали са решени. В момента на пътния участък между Ямбол и Карнобат се работи на трисменен режим. На строежа работи единствената в страната машина за полагане на асфалт с ширина 11.5 метра.

"В момента се полага циментовата стабилизация, биндерът е положен на голяма част от трасето, също се поставят канавките, някъде дори вече има засадена растителност и се започва да се поставят еластичните огради", коментира вицепремиерът Захариева.

Председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров увери, че въпреки бързите темпове на работа през последния месец не се допускат никакви компромиси с качеството. Той потвърди, че последният участък от аутобана до Бургас може да бъде пуснат от 1 юли "без никакви проблеми".

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?