Последно: Аналоговият телевизионен сигнал спира на 30 септември

Аналоговият телевизионен сигнал ще бъде спрян на 30 септември т. г. в 00.00 ч.. Това е решил Органът по цифрова телевизия по предложение на заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров, съобщиха от пресслужбата на министерството в понеделник.

Окончателното спиране на аналоговата и преминаване към цифровата телевизия трябваше да стане от първи септември, за разгласяването на което бе проведена масирана и скъпа рекламна кампания. Датата обаче бе отложена заради закъснение на процедурите по снабдяване на социално слабите граждани с платени от бюджета декодиращи устройства.

Тодоров е информирал, че от днес започва раздаването на декодери за социално слаби граждани в районите Северен централен /с области Велико Търново, Габрово, Русе, Разград, Силистра/; Югозападен, който обхваща Благоевград, Кюстендил, Перник, Софийска област, общините на територията на София град без "Оборище", както и Югоизточен /Бургас, Сливен, Стара Загора, Ямбол/. Предоставянето на ваучери в тези области, започна на 11 септември.

Получаването на ваучерите в цялата страна ще продължи до 30 октомври т. г. като тяхната валидност е до 30 ноември 2013 г.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията се обръща към всички граждани, които имат право на безплатни декодери, да ги получат до края на септември, с оглед решението за спиране на аналоговия телевизионен сигнал.

Програмата за доставяне на декодиращи устройства обхваща около 210 000 граждани, които са получили целеви помощи за отопление за сезон 2012/2013 г.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?