Посолството на САЩ и "Америка за България" с кампания за борба с Covid-19 на стойност 1 млн. долара

Посолството на САЩ и "Америка за България" с кампания за борба с Covid-19 на стойност 1 млн. долара

Посолството на САЩ в България и Фондация "Америка за България" с гордост обявяват нова кампания в борбата с разпространението на Covid-19 - "Възстановяваме се заедно" www.HealingtogetherBG.org. В следващите няколко месеца Посолството на САЩ и Фондация "Америка за България" ще осигурят допълнителни 1 милион долара (1.66 милиона лева) под формата на медицински консумативи и услуги в борбата с COVID-19 в страната.

Кампанията ще осигури материали в подкрепа на болници, медицински центрове и здравни работници, като работи в сътрудничество с българското правителство и с неправителствени организации, за да подпомогне сферите, които имат нужда, в цялата страна.

Първото голямо дарение в кампанията "Възстановяваме се заедно" беше направено миналата седмица. Посолството на САЩ предостави 7000 PCR теста на българския Национален център по заразни и паразитни болести. Кампанията включва също и финансиране за държавни болници и медицински центрове в цялата страна на стойност 735 000 щатски долара (1.22 милиона лева), осигурени от Европейското командване към Министерството на отбраната на САЩ. Освен това Фондация "Америка за България" ще предостави така необходимата подкрепа за българските медицински работници.

Тази година правителството на САЩ вече предостави 783 000 щатски долара (1.3 милиона лева) в борбата с Covid-19 в България. Тази сума включва средства от Американската агенция за международно развитие, която осигури продължаващата и до този момент социално-икономическа помощ за местни общности и подпомогна организации от гражданския и медийния сектор в партньорство с Българския червен кръст и Черноморския тръст.

Освен това Посолството на САЩ в България и Фондация "Америка за България" си сътрудничиха с Американската търговска камара в България и Българския дарителски форум в кампанията "Обединени срещу COVID-19" по-рано тази година. Тази кампания предостави 1 милион лева на местни организации, работещи в борбата с Covid-19 в различни градове в цялата страна. 

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус