Посолството на САЩ има нови услуги за неимигрантски визи

Посолството на САЩ обяви, че въвежда нови услуги за определяне на интервюта и предоставяне на информация на кандидатите за неимигрантски визи.

 

Безплатно ще се насрочват интервюта за неимигрантски визи по телефона или чрез интернет.

 

От България да се ползва телефон 02 4916 461 (от понеделник до петък, от 9:00 до 21:00 ч.), за да се говори на български език с оператор за получаване на информация за визи или насрочване на интервю. Може да се определи ден и час за интервю и на сайта US Traveldocs.

 

Връзка с оператор от кол центъра може да се направи и през Skype на ustraveldocs-Bulgaria.

 

Към момента таксата за кандидатстване за повечето категории неимигрантски визи е 160 щатски долара, платени в левове. Таксата може да бъде заплатена в произволен клон на МКБ Юнионбанк в България.

 

Процедура за издаването на неимигрантска визи:

 

Стъпка 1: Попълнете формуляр DS-160 за кандидатстване за виза и разпечатайте страницата с потвърждение.

 

Стъпка 2: Отидете на портала на US Traveldocs. Ако посещавате сайта за първи път, следвайте инструкциите, за да си създадете профил. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, като използвате Вашето име и парола. Разпечатайте вносната бележка , която съдържа информация за плащането.

 

Стъпка 3: Посетете най-близкия клон на МКБ Юнионбанк, за да платите таксата за кандидатстване. МКБ Юнионбанк ще Ви издаде мемориален ордер.

 

Стъпка 4: Определете дата за Вашето интервю за виза на същия сайт на телефон 02 4916 461 от България. Можете да се свържете с оператор и чрез Skype на: ustraveldocs-Bulgaria.

 

Стъпка 5: Елате в Посолството на САЩ в София с всички необходими документи за Вашето интервю в определения ден.

 

Стъпка 6: Паспортите с одобрени визи ще бъдат доставени безплатно от TNT до един от няколкото центрове за услуги на TNT в България. За по-бързо обслужване може да изберете да получите Вашия паспорт от TNT София на адрес ул. "Неделчо Бончев” №35 от 08:00 до 19:00 часа.

Споделяне

Още по темата

Още от България